Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  MHV jaro 2012

MHV jaro 2012

mhvm_logo.gif
Pražská pobočka České astronomické společnosti pořádá o víkendu 18. - 20. května 2012 v Zubří u Nového Města na Moravě Dvanáctou MHV jaro 2012.

Setkání uživatelů astronomických dalekohledů s nočním i denním programem se bude konat tradičně v rekreačním areálu BVV v Zubří (š: 49°34'44", d: 16°07'30", h: cca 730 m) u Nového Města na Moravě.

Zveme všechny milovníky astronomie, zkušené pozorovatele, astrofotografy i začátečníky. Pro účast nejsou stanoveny žádné podmínky, dalekohled o průměru od 10 mm do 10 000 mm je ale vítán. Přivezte si prostě s sebou to, čím se chcete dívat na oblohu, čím se chcete pochlubit nebo s čím potřebujete poradit. Účast přátel či rodinných příslušníků je možná, budou-li uvedeni v přihlášce.

Přihlašovat se můžete na praha.astro.cz.

Fotogalerie a informace o minulých bězích jsou na www.astro.cz/akce/MHV.

Uzávěrka přihlášek je 25. dubna 2012. Ubytovací kapacita je však omezena, proto reagujte pokud možno dříve. Na shledanou v Zubří se těší organizátoři MHV.

2012.03.28: MHV jaro 2012 je obsazena, dále již registrujeme náhradníky. Podle zkušeností z minulých ročníků se ale téměř vždy někdo odhlásí (nemoc, pracovní povinnosti...). Takto uvolněná místa obsazujeme náhradníky podle pořadí přihlášek a uvolněné kapacity.




O autorovi



30. vesmírný týden 2024

30. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 22. 7. do 28. 7. 2024. Měsíc po úplňku je vidět především v druhé polovině noci a dopoledne. Planety jsou nejlépe vidět ráno a Saturn už od půlnoci. Zlepšuje se už i viditelnost Marsu s Jupiterem. Aktivita Slunce je na střední úrovni. Po večerních přeletech ISS tu máme její přelety přes Slunce a Měsíc. Sledujeme dění kolem návratu Falconů do služby i kolem lodi Starliner. Uplynulo 105 let od narození významného českého astronoma Luboše Perka, který zemřel teprve nedávno ve věku 101 let.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

Oblouk polární záře nad Mikulovem a Svatým kopečkem

Titul Česká astrofotografie měsíce za červen 2024 obdržel snímek „Oblouk polární záře nad Mikulovem a Svatým kopečkem“, jehož autorem je Vlastimil Vojáček.     Polární záře. Kdo by ji neznal. Byť třeba jen ze slavné divadelní hry Divadla Járy Cimrmana „Dobytí severního

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Slunce

Slunce H alfa Jindřichův Hradec

Další informace »